Grondspots

grondspot    
Een apart hoofdstuk in de tuinverlichting zijn de grondspots. Omdat het armaturen zijn die in de grond worden aangebracht, kan er dus aan twee kanten vocht bij komen en dus storingen ontstaan, te weten aan de bovenkant bij het glas….. en …. aan de onderkant, daar waar de aansluitdraden het armatuur binnenkomen. Naast extra afdichtingskit en speciale bekabeling is ook een kwalitatief goed armatuur en de juiste plaatsing met grind een voorwaarde voor een storingsvrije werking. Prikspots net boven de grond zijn aanzienlijk minder storing gevoelig. 

Vraag en antwoord:

U geeft aan dat lasdozen boven de grond komen, maar als ik dat nou niet wil maar onder de grond? 
Dat kan, de lasdoos wordt dan volgegoten met giethars en is 100% waterdicht. Nadeel, de lasdoos kan niet meer opengemaakt worden. 
•  Is er een alternatief voor lasdozen boven de grond? 
Ja, we kunnen alle aansluitingen per kabel aanleggen vanuit de woning of berghok/schuur en daar de lasdozen plaatsen. 
Zijn al die aansluitpunten in de tuin niet lelijk? 
Ja dat is lelijk, maar met wat creativiteit zorgt men voor een oplossing. Men kan over het aansluitpunt een sierpot zetten of men kan er beplanting voor zetten. Voorbeeld: 
tuinverlichting-1 tuinverlichting-2 
Wat is het verschil tussen 12 volt en 230 volt?
Tuinverlichting van 12 volt wordt gevoed door een transformator. 12 volt is in tegenstelling tot 230 volt een veilige spanning, maar de keuze in de verlichting is beperkt en kent beperkte lichtsterkte. 
Als ik de tuin spit, kan ik dan door een kabel heen spitten en onder stroom te komen staan?
Ja en nee. De kabels worden 50 a 60 cm diep in de grond gebracht, dus de kans dat U de kabel raakt bij omspitten is erg klein. Mocht U de kabel toch raken dan zal de aardlekschakelaar meteen zijn werk doen en de gehele installatie spanningsloos maken.
Hoe zit het met LED verlichting in de tuin?
Tegenwoordig is LED een mooie oplossing voor in de tuin. Het is leverbaar in alle kleuren zodat U uw tuin naar Uw smaak kunt uitlichten.

Zijn er nog vragen?

Stel ze dan per mail of neem contact op tijdens kantooruren +31 6 266 44 779